Tervetuloa Parempaa johtajuutta -blogin pariin!

Olen Hermanni Harju, johdon työnohjaaja ja johtamisen ja vuorovaikutuksen kehittäjä Pirkanmaalta. Ensimmäisistä kesätöistäni lähtien olen ollut kiinnostunut johtamisesta ja saanut kokea niin erityisen hyvää, kuin valitettavan kehnoakin johtamistyötä. Johtaminen kiehtoo minua konkreettisina tekoina ja laajempana ilmiönä ja olen yli kymmenen vuoden ajan päässyt harjoittamaan ja kehittämään johtamista erilaisista kehittäjän ja tiimivetäjän rooleista käsin. Tarjoan palveluitani perustamani HarjuLead Oy:n kautta.

Tässä blogissa käsittelen johtamista ja johtajuutta omien kokemusteni ja oppien kautta. Käytän johtajuus-termiä korostaakseni sitä, ettei johtamista pidä rajata esihenkilö-tai johtaja-rooleissa työskenteleville. Aikaisemmin olen mm. toiminut erilaisissa valmennustehtävissä ja esimiesuralleni mahtuu mielenkiintoisia tapahtumia useamman tiimin parista. Tarkemmin työhistoriastani löydät LinkedIn-profiilistani.

Teoreettista perustaa näkemyksilleni johtamisesta olen ammentanut kauppakorkeakoulun opinnoista, joihin liittyen tein graduni valmentavasta esimiestyöstä. Juuri valmentava johtaminen onkin sydäntäni erityisen lähellä.

Blogin tarkoituksena on edesauttaa parempaa johtamista. Pyrin kirjoittamisen avulla reflektoimaan ajatuksiani ja kehittymään johtamisen saralla myös itse. Täydennän kokemuksiini liittyviä näkemyksiäni johtamiseen liittyvillä tutkimuksilla ja teorioilla.

Kirjoitan omien kokemuksieni pohjalta, joten monet tekstini liittyvät aitoihin arkielämän kohtaamisiin esimerkiksi entisten ja nykyisten tiimiläisteni valmentamieni johtajien kanssa. Kirjoitan tekstini siten, ettei niistä voi päätellä henkilöitä, jotka ovat näihin kohtaamisiin liittyneet. 

Toivottavasti omaan kasvumatkaani liittyvät näkemykseni auttavat sinua omalla polullasi, liittyipä se itseesi tai muihin suunnattuun johtamiseen. En pyri antamaan absoluuttisen oikeita tai valmiita vastauksia hyvästä johtamisesta, mutta kenties jokin kirjoittamani saa omissa ajatuksissasi kimmokkeen, joka edesauttaa tiimiäsi saamaan parempaa johtamispalvelua. Ja silloin tämä on kannattanut.

-Hermanni